Golonki indycze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki indycze

    4 szt
  • olej

    6 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • cebula

  • pietruszka

  • woreczek do pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonki umyć i wysuszyć papierem. Sól utrzeć z czosnkiem, przyprawą do kurczaka, dodać 2 łyżki sosu sojowego i łyżkę oleju. Nasmarować tym golonki i odstawić na 10 godzin do lodówki. Następnie po 10 godzinach wyjąc golonki, przełożyć je do woreczka do pieczenia, posypać pokrojoną cebulą, zamknąć woreczek i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 2 godziny. po ok, 1,5 godziny zrobić dziurki aby się ładnie skórka dopiekła.
Po wyjęciu posypać posiekaną pietruszką, podawać na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 16.02.2017 17:45
pysznie wvglądają
agunesu 07.06.2012 23:11
pychotka
msmariusz 07.06.2012 22:31
tak pyszne
barbarella 07.06.2012 22:00
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat