Golonka w warzywach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka wieprzowa

    7 szt
  • marchewki

    3
  • seler

    1
  • pory

    2
  • pietruszki

    2
  • Majeranek suszony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Golonka w warzywach foto
Golonki umyć, oczyścić, obsypać sola, pieprzem i majerankiem, ułożyc w naczyniu żaroodpornym i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 st. i zapiekać ok. godziny.
Krok 2 - Golonka w warzywach foto
Warzywa umyć, obrać
Krok 3 - Golonka w warzywach foto
Selera pokroić w słupki, por, marchewkę i pietruszkę w krążki
Krok 4 - Golonka w warzywach foto
Warzywa dodać do golonki.
Krok 5 - Golonka w warzywach foto
Zapiekać ok. 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 11.01.2014 01:06
golonko lubie zjesc wlasnie takie w warzywach, ale dietetyczne danie to to nie jest....
Wafelek2601 21.08.2012 14:53
Super
Pani Domu 06.07.2012 14:51
pycha
kuklik 12.12.2011 15:13
rewelacja
ziutula 23.11.2011 23:09
pyszna z chrzanem i piwkiem...
teresa18 23.11.2011 20:52
golonkę zazwyczaj jadam w galarecie ale od teraz to się zmieni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat