Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w piwie z dodatkiem whisky

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przyprawa do rosołu 1 łyżka
piwo jasne 750 mililitrów
whisky 70 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w piwie z dodatkiem whisky

1.
Ze skóry golonki opalamy pozostałe włoski ( jeśli są) Ostrym nożem wycinamy i usuwamy kości.
2.
Do garnka wrzucamy golonki , przyprawy oraz warzywa, całość zalewamy piwem. Gotujemy na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy whisky. Gotujemy aż mięso zmięknie
3.
Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy niewielką ilością wywaru spod gotowania się golonki i wstawiamy do pieca nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok 20-30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 20.12.2015 11:39
chętnie bym skosztowała!
mirosława4 19.12.2015 16:52
bardzo lubimy
Krzysztof15 19.12.2015 15:48
pyszna goloneczka
Habibi 19.12.2015 14:40
lubię goloneczkę
kd045 19.12.2015 11:31
Przepyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak