Golonka w piwie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonka

    3
  • piwo

    puszka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

  • sól

  • marchew

  • seler

  • pieprz ziarnisty

  • oliwa

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Golonka oczyscić (ewentalne wloski opalic nad palnikiem). Dac do garnka, zala woda, dodać marchew, cebule, czosnek, seler, ziele, liscie laurowe, sol i pieprz. Gotowac przez 2h. Odsaczyc z wywaru, przełozyc do naczynia zaroodpornego polac odrobina oliwy, zalać piwem, posypac papryką i piec w piekarniku 1,5h. Podlewac w trakcie pieczenia piwem i wywarem z gotowania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 13.11.2012 13:43
mmm pycha!';)
Anna146 03.05.2011 12:35
golonka z tego przepisu wyszła mi wyśmienicie
Jolanta40 16.02.2011 09:37
konkretnie i smacznie :)
Koper 06.12.2010 11:20
Bardzo lubię golonkę w piwie
wedith1 21.10.2010 09:46
golonka w piwie...mniam.....:)
eli_555 29.09.2010 22:09
pychotka
iwa643 04.09.2010 06:56
ojoj ale golonka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat