Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka tańcząca w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku 1 0,05g
piwo 1 0,650l
piepr 1 0,05
włoszczyzna 1 0,700
Liść laurowy suszony Prymat 3 0,010
golonka 3 1,5 kg
kapusta biała 1 0,200

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka tańcząca w piwie

Golonki umyć i wrzucić do garnka.
Zalać zimną wodą i wstawić do zagotowania wraz z warzywami. Dodać 3 listki laurowe, pieprz,sól i gotować tak długo ile ważą golonki tj., jeżeli ważą kilogram gotujemy jedną godzinę.
Po ugotowaniu golonek czekamy aż powstanie galareta na powierzchni wywaru.
Galaretę wykładamy na naczynie żaroodporne, wykładamy golonki i zalewamy je piwem.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na 220 stopni i pieczemy aż do uzyskania chrupkości skórki, w między czasie podlewamy sukcesywnie piwem i obracamy golonki;-))))
Do golonek gotujemy kapustę około 1 godziny z dodatkiem soli,pieprzu i liści laurowych.
Smacznego;-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak