Golonka pieczona w piwie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    2 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • miód

    1 łyżka
  • piwo

    1 szklanka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • papryka ostra mielona

  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • rozmaryn Prymat

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę kroimy w paski, cebulę i czosnek drobno siekamy. Do rękawa do pieczenia dajemy golonki, warzywa i wszystkie pozostałe składniki. Rękaw spinamy, wszystko razem obtaczamy żeby składniki równo się rozłożyły.
Dajemy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2-3 godziny w zależności od golonek, trzeba szybciej sprawdzić. Golonki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 15.10.2014 13:25
Elu taką goloneczkę to i ja bym chętnie zjadła od czasu do czasu :)
bietka 11.10.2014 14:52
bardzo wam wszystkim dziękuje :)
Wacław 11.10.2014 11:27
wg mnie danie na 5,pycha :-)
Bernadeta1 10.10.2014 17:31
Ale pysznie wygląda
Mniam 10.10.2014 13:41
Smakowicie wygląda. Oj, chyba muszę pomyśleć nad tym daniem, bo mój mąż to pewnie byłby zachwycony :)
Wafelek2601 10.10.2014 13:18
Dla mnie super
Ali 10.10.2014 13:12
Wygląda super, zjadłbym :)
monika141 10.10.2014 12:56
mój mąż bardzo lubi golonkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat