Golonka peklowa

Golonka peklowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól kuchenna

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • golonka

    1 kg
  • włoszczyzna suszona

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Golonka peklowa

Zalewa: na 1 ½ litra przegotowanej wystudzonej wody dodać 1 łyżkę soli peklowej Prymat (15g), po 1 łyżce soli kuchennej i cukru, 2 liście laurowe Prymat, 3 ziarna ziele angielskiego Prymat.
1 kg surowych golonek zalać wcześniej przegotowaną zalewą po czym wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Zapeklowane golonki przełozyc do garnka, zalać wodą, dodać 1 łyżkę włoszczyzny suszonej Prymat, liść laurowy Prymat i kostkę rosołu warzywnego KUCHAREK, a następnie gotować około 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Justyna Jussstiii 14.09.2011 10:15
smakowite polecam
kotlet 15.03.2011 23:51
nie przepadam ale wiem, że ma pełno zwolenników
Adamorek 10.02.2011 19:15
bledziutka:)
szajba2 16.01.2011 19:01
aż takim smakoszem nie jestem
berys18 03.01.2011 08:49
ulubione danie mego męża
rakow2
rakow2 07.10.2010 15:35
typowo polska potrawa
Barbara55 28.08.2010 12:10
oby nie za tłuste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat