Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sól kuchenna
1 łyżeczka -
cukier
1 łyżeczka -
golonka
1 kg -
włoszczyzna suszona
1 łyżka -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
przyprawa do potraw
1 łyżeczka -
Ziele angielskie całe Prymat
3 szt -
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Golonka peklowa
1 kg surowych golonek zalać wcześniej przegotowaną zalewą po czym wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Zapeklowane golonki przełozyc do garnka, zalać wodą, dodać 1 łyżkę włoszczyzny suszonej Prymat, liść laurowy Prymat i kostkę rosołu warzywnego KUCHAREK, a następnie gotować około 3 godzin (aż mięso będzie miękkie). W razie potrzeby doprawić do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.
Komentarze (7)