Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Golonka na zasmażanej kapuście

5.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa
1 kg
kapusta kiszona
1/2 kg
piwo
1/2 litra
Majeranek suszony Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki
Sklep Prymat
cebula
1 sztuka
czosnek
3 ząbki
bulion warzywny
2 szklanki
cukier
2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziaren
Sklep Prymat
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka na zasmażanej kapuście

Golonkę myjemy, osuszamy. Nacinamy skórkę, nacieramy majerankiem, solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem. Następnie obsmażamy ją z każdej strony. Piwo przelewamy do garnka i dodajemy bulion. Solimy, wrzucamy listki, ziele, golonkę. Gotujemy godzinę. Cebulę siekamy dodajemy do kapusty. Słodzimy i smażymy na oleju podlewając wodą przez 30 min. Golonkę układamy na kapuście i podajemy do stołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak