Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka na zasmażanej kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
piwo 1/2 litra
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
bulion warzywny 2 szklanki
cukier 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
sól 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka na zasmażanej kapuście

Golonkę myjemy, osuszamy. Nacinamy skórkę, nacieramy majerankiem, solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem. Następnie obsmażamy ją z każdej strony. Piwo przelewamy do garnka i dodajemy bulion. Solimy, wrzucamy listki, ziele, golonkę. Gotujemy godzinę. Cebulę siekamy dodajemy do kapusty. Słodzimy i smażymy na oleju podlewając wodą przez 30 min. Golonkę układamy na kapuście i podajemy do stołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak