Gołąbki ze słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • ryż

    1 toreb
  • jajko

    1 szt
  • kapusta biała

    2 główki
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż ugotować,przestudzić i połaczyć z miesem mielonym, dodać jajko, dporawić solą i pieprzem,
kapustę sparzyć we wrzątku, i rozłożyć na pjedyncze listki,mięso zawijać w listki kapusty, gotowe gołąbki przełożyć do garnka układając je ciasno,
każdą warstwe posypać drobniutko koperkiem,dodać przyprawy i gotować ok 1 godziny aż do całkowitej miękkości kapusty

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Robert10 27.02.2012 19:57
świetny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat