Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁĄBKI Z RYŻEM I KASZĄ JAGLANĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 600 g
kasza jaglana 300 g
kiełbasa podwawelska 500 g
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁĄBKI Z RYŻEM I KASZĄ JAGLANĄ

Kroki postępowania

1
Liście kapusty zblanszować.
Krok 1 - GOŁĄBKI Z RYŻEM I KASZĄ JAGLANĄ foto
2
Ryż i kaszę ugotować do miękkości.Kiełbasę i cebule podsmażyć i dodać do ryżu. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - GOŁĄBKI Z RYŻEM I KASZĄ JAGLANĄ foto
3
Ryż nakładać na liście i zawijać gołąbki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać 3 szkl wody. Piec w piekarniku ok godziny.
Krok 3 - GOŁĄBKI Z RYŻEM I KASZĄ JAGLANĄ foto
4
Gołąbki podawać z sosem pomidorowym bądź grzybowym.
Krok 4 - GOŁĄBKI Z RYŻEM I KASZĄ JAGLANĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 22.07.2013 21:20
SMACZNE TO!
JOANNA16 19.07.2013 08:43
mniam, pyszności
Megg 17.07.2013 20:57
wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak