Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki z ryżem i kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ryż 3/4 szkalnaki
kasza gryczana 1/4 szklanki
cebula biała 1 sztuka
pieczarki 100 gram
boczek 100 gram
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki z ryżem i kaszą

Kroki postępowania

1
Kapustę należy sparzyć we wrzątku i oddzielić liście
Krok 1 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
2
Ma patelni należy podsmażyć cebulę i dodać ryż i kaszę i podlać wodą lub bulionem. Następnie dodajemy grzyby i boczek. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy przyprawy według własnego upodobania.
Krok 2 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
3
Do każdego liścia dodajemy trochę farszu i zwijamy gołąbki.
Krok 3 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
4
Układamy w naczyniu żaroodpornym i dodajemy, trochę magii z góry przykrywamy liścmi.
Krok 4 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
5
Pieczemy ok 1,5 godz w temperaturze 160 stopni.
Krok 5 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
6
Można podawać z keczupem.
Krok 6 - Gołabki z ryżem i kaszą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 07.02.2014 16:06
pyszne gołąbki
adelajda 07.02.2014 08:48
nigdy takich nie jadłam
Monia 05.02.2014 13:03
Już mam ochotę na takiego gołąbka :)
dodi 05.02.2014 12:59
pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak