Gołabki z ryżem i kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • ryż

    3/4 szkalnaki
  • kasza gryczana

    1/4 szklanki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • pieczarki

    100 gram
  • boczek

    100 gram
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
Kapustę należy sparzyć we wrzątku i oddzielić liście
Krok 2 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
Ma patelni należy podsmażyć cebulę i dodać ryż i kaszę i podlać wodą lub bulionem. Następnie dodajemy grzyby i boczek. Gdy wszystko będzie miękkie dodajemy przyprawy według własnego upodobania.
Krok 3 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
Do każdego liścia dodajemy trochę farszu i zwijamy gołąbki.
Krok 4 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
Układamy w naczyniu żaroodpornym i dodajemy, trochę magii z góry przykrywamy liścmi.
Krok 5 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
Pieczemy ok 1,5 godz w temperaturze 160 stopni.
Krok 6 - Gołabki z ryżem i kaszą foto
Można podawać z keczupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 07.02.2014 16:06
pyszne gołąbki
adelajda 07.02.2014 08:48
nigdy takich nie jadłam
Monia 05.02.2014 13:03
Już mam ochotę na takiego gołąbka :)
dodi 05.02.2014 12:59
pyszne gołąbki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat