Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryęm i sosem pieczrkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt duża
mięso mielone 250 g
ryż 1,5 szklanki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki
woda 5 litrów
Pieprz biały mielony Prymat 1/3 łyżeczki
pieczarki 300 g
tłuszcz do smażenia
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryęm i sosem pieczrkowym

Kapustę gotować w szerokim rondlu i ściągać kolejno liście. Zgrubiałe części liści ściąć nożem lub pobić tłuczkiem do ubijania kotletów.
Mięso mielone zmieszać z ugotowanym wcześniej ryżem ,przyprawić przyprawą kucharek ,pieprzem i ziołami. Farsz układać na liściach kapusty i zawijać gołąbki. Gotowe ułożyć w garnku wyłożonym listkami kapusty i podlać wodą ,przyprawy dodać kucharek .Dusić do miękkości.
Z podanych składników przygotować sos z pieczarek i podawać ciepłe polane sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.01.2016 13:10
fajne gołąbeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak