Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki
pieczarki 1,30 kg
cebula 5-6 szt.
kasza jęczmienna 40 dkg
ryż 40 dkg
masło 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ziele angielskie 8 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
bulion warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami.

Ryż i kaszę ugotować około 15min.
Wyjąć i dać do miski.
Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na maśle,dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soków.Doprawić przyprawami.
Dodać do kaszy i ryżu.Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
W czasie gdy farsz nam stygnie wyciąć głąby z kapusty i sparzyć przez moment.
Liście same odchodzą,powycinać twarde końcówki.
Nałożyć farsz i zawijać gołąbki.
Na spód położyć liście ,które nie nadawały się do zawinięcia i układać gotowe gołąbki.
Dodać liście ,ziele i zalać bulionem.Część dusiłam w piekarniku a część w rondlu.
Dusić do miękkości kapusty.
Można podać z sosem pomidorowym.

Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.10.2016 23:16
uwielbiam takie gołabki
dodi 22.10.2016 17:02
pyszne gołabeczki
Maridka19 22.10.2016 09:12
Muszą być pyszne :)
Wafelek2601 21.10.2016 22:21
Świetny pomysł
MAR3STA 21.10.2016 22:06
uwielbiam takie gołąbki
MonikaW 21.10.2016 21:34
pyszne muszą być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak