Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami.

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • mięso mielone

    400 g
  • pieczarki

    250 g
  • sos pomidorowy

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
Kapustę sparzyć ewentualnie lekko podgotować w osolonej wodzie. Delikatnie ściągnąć liście i wyciąć zgrubienia.
Krok 2 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
Mięso mielone mieszany z podsmażonymi pieczarkami i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
Zwijamy gołąbki.
Krok 4 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
Gołąbki układamy z głębokiej patelni bądź garnku, na dno układamy liście. Całość zalewamy sosem pomidorowym i ewentualnie rosołem. Gotujemy około 30 minut.

Nie mam zdjęcia gotowych gołąbków bo mąż wszystko szybko zjadł :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

19.11.2013 20:13
Z pieczarkami gołąbków jeszcze nie jadłam.

Angelika6

05.09.2012 19:15
pyszniutkie te Twoje gołąbki

wulkanxd

06.08.2012 09:48
pyszne

IwonaKa

22.07.2012 12:23
goląbki mogłabym jeść chyba codziennie,a jeszcze z młodej kapuchy mmmmm....

Rafał10

18.07.2012 11:14
uwielbiamy gołąbki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat