Gołąbki z mięsem i grzybami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Gołąbki z mięsem i grzybami. 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta włoska

    1 główka
  • ryż

    250 gramów
  • łopatka wieprzowa

    500 gramów
  • borowiki

    300 gramów
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kapusty sparzamy we wrzątku.

Ryż gotujemy al dente.

Mięso mielimy z grzybami i natką.

Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając.

Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C.

Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat