Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z mięsem bez ryżu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 600 g,
jajko 3 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
koper świeży 1 pęczek,
śmietana 30% 500 ml,
kostka rosołowa 2 szt,
woda gorąca 1 szklanka,
boczniaki 250 - 300 g,
cebula 1 duża,

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem bez ryżu

Kapustę białą ugotować, zdjąć kilka dobrych liści na gołąbki a resztę zmielić na najgrubszych oczkach maszynki do mięsa.
Farsz;
Mięso mielone wieprzowo lub wołowe albo mieszane wymieszać z resztą gotowanej kapusty zmielonej na najgrubszych oczkach maszynki i wyciśniętą z nadmiaru wody. Dodać przesmażoną , zmieloną cebule razem z boczniakami lub pieczarkami, dodać przyprawy i jajka. Wszystko wymieszać.Farsz nakładać do liści kapusty, zwinąć, ułożyć w garnku.
Po ułożeniu w garnku gołąbki posypać zielonym koperkiem oraz zalać śmietaną z dodatkiem kostki rosołowej rozpuszczonej w gorącej wodzie.
Dusić pod przykryciem do miekkości.
Podawać gorące , polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.05.2017 23:31
Zrobię takie gołąbki.
RenataZ-et 01.05.2017 21:21
super danie :)
w mojej kuchni 01.05.2017 17:13
miałam raz bez ryżu i za twarde były

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak