Gołąbki z mielonką wieprzową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście z kapusty

    10 szt
  • cebula

    2 szt
  • mielonka wieprzowa

    10 plastrów
  • smalec

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa kucharek

    do smaku
  • śmietana

    1/2 szkl
  • mąka

    1 łyżeczka
  • zielenina

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na sparzone liście kapusty rozłożyć plasterki mielonki. Cebulę drobno pokroić, zrumienić na łyżce smalcu, dodać bułkę tartą, wymieszać, przyprawić do smaku. Cebulę wyłożyć na mielonkę i zwijać tak jak gołąbki. Ułożyć w garnku na tluszczu, włożyć do nagrzanego piekarnika i podpiec. Śmietanę wymieszać z maką i prawie miękkie gołąbki polać po wierzchu, jeszcze zapiec, posypać zieleniną. podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 01.08.2013 21:44
Ciekawy pomysł.
agata1722 31.05.2012 12:40
pyszne
pipi765 03.02.2012 17:33
świetny pomysł
Monika193 14.11.2010 17:14
w taki sposób jeszcze nie robiłam, ale spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat