Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kiełbasa biała cienka 6-8 sztuk
woda 2,5 szklanki
kostka rosołowa 1
koncentrat pomidorowy 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzamy i dzielimy na pojedyncze liście.
Krok 1 - Gołąbki z kiełbasą foto
2
Kiełbasy - każdą przekrawamy na pół. Na liściu kapusty układamy dwa kawałki kiełbasy.
Krok 2 - Gołąbki z kiełbasą foto
3
Po czym zawijamy jak na "gołąbki". Spinamy wykałaczką lub związujemy nitką.
Krok 3 - Gołąbki z kiełbasą foto
4
Sos: do głębszej patelni wlewamy wodę i dodajemy kostkę rosołową oraz koncentrat pomidorowy. Zagotowujemy. Do sosu wkładamy "kiełbasiane gołąbki" i dusimy pod przykryciem do momentu, aż kapusta będzie miękka.

Z gołąbków usuwamy nitkę lub wykałaczki i układamy je na półmisku.
Krok 4 - Gołąbki z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 30.07.2016 10:27
ciekawy pomysł
Agnieszka-87-25 30.07.2016 06:53
mniam obiad
kuchcik89 29.07.2016 15:42
z kiełbasą nie jadłam jeszcze gołąbków :)
IKrakowianka 28.07.2016 21:15
super gołąbki
adelajda 28.07.2016 17:12
Super pomysł
Jolcia_90 28.07.2016 01:18
ciekawe nadzienie :)
Motorek 27.07.2016 21:05
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak