Gołąbki z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • kapusta włoska

    8 liści
  • pietruszka

    1 szt
  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    2 łyzki
  • mąka kukurydziana

    3 lyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i kapustę drobno posiekać. Do miesa dodać wszystkie składniki (oprócz mąki), wymieszać. Formować gołąbki, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Podawać z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 24.02.2014 00:19
takie też bardzo smaczne
Katarzyna59 14.07.2012 16:10
pyszne
Iwusia 06.05.2012 16:00
robię podobne są pyszne
Motorek 10.03.2012 10:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat