Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
1 sztuka -
ryż
1 woreczek -
mięso mielone wieprzowe
0.5 kg -
cebula
1 duża -
sól
do smaku -
sos z maślaków
300 ml -
bulion drobiowy
2 szklanki -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Gołąbki w sosie z maślaków
Kroki postępowania
W tym czasie cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Połączyć z mięsem mielonym, cebulką i doprawić solą i pieprzem.
Z farszu formować kulki i nakładać na liści. Zwijać w gołąbki.
Gołąbki poukładać ciasno w naczyniu.
Zalać bulionem i wstawić do piekarnika na około godzinę.
Komentarze (3)