Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki siekane

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 mała
ryż 2 szklanki
cebula 2
jajko 3
mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
mąka 3 łyżi
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki siekane

Kroki postępowania

1
Kapustę siekamy i solimy. Pozostawiamy na pare godzin by zmiękła.
Krok 1 - gołąbki siekane foto
2
Dodajemy cebulę i również solimy.
Krok 2 - gołąbki siekane foto
3
Wszystko odciskamy z wody i wrzucamy do miski.
Krok 3 - gołąbki siekane foto
4
Następnie dodajemy jajka.
Krok 4 - gołąbki siekane foto
5
Dodajemy mięso mielone, bułkę tartą,1 łyżkę mąki.
Krok 5 - gołąbki siekane foto
6
Mieszamy wszystko i dodajemy kucharka oraz pieprz. Dokładnie mieszamy.
Krok 6 - gołąbki siekane foto
7
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy uformowane wcześniej kotlety.
Krok 7 - gołąbki siekane foto
8
Usmażone kotlety przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy około 20 min na małym ogniu.
Krok 8 - gołąbki siekane foto
9
Wodę z kotletów odcedzamy i przelewamy do garnuszka. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz do zagęszczenia mąkę.
Krok 9 - gołąbki siekane foto
10
Gotowe kotlety układamy na talerz i polewamy sosem.
Krok 10 - gołąbki siekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 23.11.2013 16:57
choć wolę te tradycyjne, takie też często robię :)
Milka100 08.11.2013 10:20
Uwielbiam gołąbki takie i zwykłe:)
Janina 25.10.2013 09:39
Bardzo lubimy takie gołąbki;)
Dorota59 25.10.2013 08:47
też takie robię, bardzo je lubimy
Zdzisław 25.10.2013 08:13
smacznie wygląda
Barbara777 24.10.2013 22:40
mmm pycha gołąbki
gusia1000 24.10.2013 22:27
Lubię takie gołąbki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak