Gołabki podlaskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować kasze gryczaną i odstawić. Kiedy\"dojdzie\" zmieszać z tłuszczem i skwarkami ze słoniny oraz zeszkloną, drobnno posiekaną cebulą. Doprowadzić do smaku przyprawami. Zawijać farsz w kapusciane liście i układać gołąbki na wysmarowanej olejem blasze. Pokropić z wierzchu olejem i piec pół godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Gotowe danie polać stopionym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 16.05.2012 20:31
Uwielbiam gołąbki.
Barbara55 12.11.2011 16:15
bardzo lubię
szajba2 17.10.2011 15:06
mniam gołąbki lubię
rakow2 30.03.2011 16:38
podlaskie też dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat