Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki na pomidorowo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 1 woreczek
łopatka wieprzowa ok 60 dag mielonej
jajko 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 1/2 łyżki z czubkiem
cebula 1/2 szt
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki na pomidorowo

Ryż ugotować w osolonej wodzie i osączamy. Z kapusty wyciąć głąb i zaparzyć we wrzątku aż liście będą się robić szkliste. Liście zdejmować z główki kolejno jak się zaparzą. Na każdym zdjętym liściu ściąć zgrubienie.
Do mięsa dodać ryż, przeciśnięty czosnek, pokrojoną drobno cebulę, koncentrat pomidorowy i wbić jajko. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Farsz nakładać na przygotowane liście i zawijać gołąbki. Układać w garnku, podlać wodą albo bulionem i dusić ok 30 min ale najlepiej sprawdzić miękkość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.04.2017 14:58
gołąbki jak u mamy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak