Gołąbki meksykańskie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • biała kapusta

    1/2 kg
  • ryż

    6 łyżek
  • kasza manna

    6 łyżek
  • jajko

    3-4 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • przyprawa do potraw Kucharek

    2-3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 strąk
  • liście sałaty

    kilka szt.
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2-3 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy

    2 puszki
  • smalec

    1 łyżeczka
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować drobno i wymieszać z mięsem. Dodać jajka, kaszę, ryż, czosnek, pokrojoną paprykę. Wymieszać, przyprawić. Formować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć. Do żaroodpornego naczynia wlać litr wody, wsypać przyprawę, koncentrat pomidorowy, tłuszcz. Na dno położyć liście sałaty i kapustę, na to kotlety, liście itd. Ostatnie kotlety polać przygotowanym sosem, zapiekać w temp. 160 stopni przez 2 godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat