Gołąbki drobiowo-warzywne

Gołąbki drobiowo-warzywne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście kapusty

    5 sztuk
  • filet z kurczaka

    20 dkg
  • zielony groszek

    5 dkg
  • marchew

    5 dkg
  • fasolka szparagowa

    5 dkg
  • seler korzeniowy

    5 dkg
  • przyprawa do gyrosa

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • grysik

    2 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gołąbki drobiowo-warzywne foto
Liście kapusty białej sparzyć w osolonej wodzie do ich miękkości.Wystudzić.
Krok 2 - Gołąbki drobiowo-warzywne foto
Pokrojone warzywa gotować w małej ilości wody około 10 minut.Pod koniec gotowania wrzucić grysik,mieszając chwilę zagotować.
Krok 3 - Gołąbki drobiowo-warzywne foto
Umyty filet z kurczaka pokroić w kostkę,wrzucić na rozgrzany olej,przyprawić solą i przyprawą do gyrosa.Mieszając smażyć około 15 minut.
Krok 4 - Gołąbki drobiowo-warzywne foto
Do usmażonego mięsa dodać mieszankę warzywną.Wymieszać.
Krok 5 - Gołąbki drobiowo-warzywne foto
Na każdy liść kapusty nałożyć nadzienie ,zwinąć w rulon.
Krok 6 - Gołąbki drobiowo-warzywne foto
Zawinięte gołąbki podsmażyć z dodatkiem niewielkiej ilość wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

21.11.2016 09:52
lubię gołąbki pod każdą postacią,te są na pewno pyszne

Bernadeta1

19.11.2016 16:00
uwielbiam każde gołąbki, pychota

Krystyna32

19.11.2016 10:22
bardzo smaczne

jagoda5913

19.11.2016 00:20
pięknie podane

Renataj

18.11.2016 21:55
Wspaniale się prezentują:)

MAR3STA

18.11.2016 21:52
dla mnie niebo w gębie

Docherro

18.11.2016 20:03
bardzo smaczne:)

bertpvd

18.11.2016 19:41
pyszności na talerzu

IZABELA29

18.11.2016 18:57
Takie tez lubię

ice cubes

18.11.2016 18:31
Gołąbki bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat