Gołąbki bez zawijania

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • kapusta biała

    1 główka
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • przecier pomidorowy

  • ryż

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy aldente. Do wystudzonego ryżu dodajemy mięso mielone, poszatkowaną kapustę oraz cebulkę pokrojona w kostke i podsmażona z ząbkiem czosnku. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy do połączenia się składników. Z masy mięsnej formujemy gołąbki, podsmażamy na oleju, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy przecier pomidorowy, podlewamy ok 1 szkl. wody, przyprawiamy solą i pieprzem . Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 45-50 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat