Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
mięso mielone 0,5 kg
jajko 2 sztuki
ryż 1 i 1/4 szklanki
cebula biała 2 sztuki
olej do smażenia
mąka pszenna
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sos sojowy
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kroki postępowania

1
Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, przekroić na połowę, wykroić głąb. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z mięsem mielonym i przyprawić solą i pieprzem.
Krok 1 - Gołąbki bez zawijania foto
2
Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę i zeszklić na oleju.
Krok 2 - Gołąbki bez zawijania foto
3
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Krok 3 - Gołąbki bez zawijania foto
4
Do kapusty i mięsa mielonego dodać cebulę, ugotowany ryż, 2 jajka i przyprawy.
Krok 4 - Gołąbki bez zawijania foto
5
Z przygotowanej masy uformować kulki i rolować na kształt gołąbków.
Krok 5 - Gołąbki bez zawijania foto
6
Tak przygotowane gołąbki obtoczyć w mące.
Krok 6 - Gołąbki bez zawijania foto
7
Smażyć na oleju z dwóch stron. Następnie dodać litr gotującej wody, ziele angielskie, liść laurowy, niewielką ilość sosu sojowego i koncentrat pomidorowy. Dusić około 40 minut.
Krok 7 - Gołąbki bez zawijania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 29.07.2015 18:54
Chętnie się poczęstuję:)
mirosława4 29.07.2015 18:38
bardzo lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak