Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
jajko 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
sos pomidorowy
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Ryż gotujemy tak żeby nie był zbyt miękki. Kapustę kroimy dość drobno. Wszystko mieszamy z mięsem mielonym, dodajemy jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy i formujemy średniej wielkości gołąbki. Układamy na rozgrzanej patelni podsmażamy z każdej strony, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 20 minut na małym ogniu od czasu do czasu podlewając lekko wodą. Podajemy z ziemniaczkami i sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 07.02.2013 08:46
o wiele mniej pracy a tak samo smaczne :) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak