gołabki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1
  • mięso wieprzowe

    0,5 kg
  • kajzerka

    1
  • mleko

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę biała z blanszować następnie zmielić mięso w miedzy czasie rozmoczyć kajzerke w mleku następnie wycisnąć z niej mleko i dodać do mięsa i doprawić do smaku sola i pieprzem następnie na liść kapusty nałożyć trochę misa i zawijać gdy zawiniemy już wszystkie gołąbki zalać je woda dodając kostkę rosołowa ,ziele angielskie i liść laurowy, gotować 20 min potem dodać koncentrat i gotować kolejne 20 min . Podawać z Ziemniakami z wody

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa1 06.07.2011 23:11
Super
PaniMISIOWA 25.05.2011 21:46
pyszności!!!
Zoso 01.03.2011 18:55
dawno nie jadłem
Edyta38 31.01.2011 07:48
swietna dekoracja:)
Marcin37 15.01.2011 21:42
Dziękuje :)
jolaxa1 09.01.2011 18:44
pycha
Islanzadi 23.12.2010 00:02
Nie ma to jak gołąbek ;p
accee 05.12.2010 23:39
Super Fotka :)
Małgorzata106 26.11.2010 21:39
uwielbiam gołąbki - z tego przepisu są pewnie przepyszne
Natalia/tubisiek 18.11.2010 09:13
bardzo ładnie podane :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat