Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

gołabki

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1
mięso wieprzowe
0,5 kg
kajzerka
1
mleko
1 szklanka
jajko
1 szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
kostka rosołowa
1 szt
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gołabki

Kapustę biała z blanszować następnie zmielić mięso w miedzy czasie rozmoczyć kajzerke w mleku następnie wycisnąć z niej mleko i dodać do mięsa i doprawić do smaku sola i pieprzem następnie na liść kapusty nałożyć trochę misa i zawijać gdy zawiniemy już wszystkie gołąbki zalać je woda dodając kostkę rosołowa ,ziele angielskie i liść laurowy, gotować 20 min potem dodać koncentrat i gotować kolejne 20 min . Podawać z Ziemniakami z wody

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 06.07.2011 23:11
Super
PaniMISIOWA 25.05.2011 21:46
pyszności!!!
Zoso 01.03.2011 18:55
dawno nie jadłem
Edyta38 31.01.2011 07:48
swietna dekoracja:)
Marcin37 15.01.2011 21:42
Dziękuje :)
jolaxa1 09.01.2011 18:44
pycha
Islanzadi 23.12.2010 00:02
Nie ma to jak gołąbek ;p
accee 05.12.2010 23:39
Super Fotka :)
Małgorzata106 26.11.2010 21:39
uwielbiam gołąbki - z tego przepisu są pewnie przepyszne
Natalia/tubisiek 18.11.2010 09:13
bardzo ładnie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak