Gołąbki

Gołąbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    ½ kg
  • kapusta biała

    1½ kg
  • grysik

    1½ szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoik
  • Czosnek suszony Prymat

    2 sztuki
  • jajko

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gołąbki

Przyprawy: można dodać przyprawę do mięsa mielonego.
Kapustę bardzo drobno poszatkować i posolić. Odstawić
na 1 godzinę i później odcisnąć z soku. Do kapusty dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Potem po wymieszaniu formować kotlety mielone i podsmażyć z wszystkich stron na patelni.
Po usmażeniu układamy je pionowo w garnku, posypujemy przyprawą uniwersalną i smarujemy 3 łyżkami koncentratu pomidorowego, zalewamy woda tak, aby zakryła wszystkie gołąbki.
Jeżeli wychodzą nam 2 warstwy czynność należy powtórzyć.
Dusić na małym ogniu przez 50-60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat