Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
słonina 200 gram
cebula 4 sztuki
mięso mielone 1 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
kasza jęczmienna 300 ugotowana
kasza gryczana 100 ugotowana
ryż 400 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Z kapusty wykrawamy głąba i gotujemy
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Z ugotowanej kapusty ściągamy liście kapusty.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Pokrojoną słoninę podsmażyć dodać pokrojoną cebulę zeszklić, dodać mięso mielone a pod koniec smażenia doprawić do smaku .
Krok 3 - Gołąbki foto
4
Mięso mieszamy z kaszami i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Gołąbki foto
5
Na liście nałożyć farsz i zwinąć. Zwinięte gołąbki ułożyć w naczyniu obłożonym liśćmi. Podlać kostką rosołową rozpuszczoną w 1/2 szklance wody i przykryć liśćmi. Piec ok godziny w temp 150 stopni
Krok 5 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.03.2013 20:19
to są gołąbki w moim stylu
Milena87 04.03.2013 19:53
wspaniałe gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak