Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
kapusta biała 1 szt
ryż 2 torebki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
koncentart pomidorowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę szatkujemy , wkładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie tak aby był sypki. Kapsutę i ryż odstawiamy do wystygnięcia. Następnie do mięsa mielonego dodajemy obgotowaną kapsustę i ugotowany ryż wszystko dokładnie mieszamy dodając przyprawy. Z dobrze wymieszanej masy formujemy gołabki. Podsmażamy na petlni z obu stron. Na dno garnka układamy liście kapusty i układamy gołabki. Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Po jakimś czasie dodajemy koncentar i ponownie dusimy około 30 minut na małym ogniu. Gołabki podajemy z ziemniakami lub chlebem. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.12.2012 12:52
super
kamyk 05.11.2012 12:35
lubię takie gołąbki i szybciej sięrobi niż tradycyjne
wojtek5 05.11.2012 12:20
pycha
wojtek5 05.11.2012 12:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak