gofry z dzemem wisniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • jajka

    5 sztuk
  • mleko

    1 szklanka
  • woda gazowana

    1 szklanka
  • olej

    0,5 szklanki
  • cukkier

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • deżem wiśniowy

    do smarowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy z cukrem , dodajemy olej i resztę płynnych składników. nastepnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, dokładnie miksujemy, Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy do pozostałego ciasta i delikatnie mieszamy. Smażymy złociste gofry, podajemy z dżemem wisniowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat