GOFRY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanka
  • mleko

    2 szklanka
  • olej

    1/3 szklanka
  • cukier puder

    2 łyżki
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masłołyżka

    1 łyzka
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać gofrownicę posmarowaną masłem .Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Śmietankę kremówkę dokładnie ubić. Udekorować śmietaną . .Na wierzchu poukładać ulubione owoce z puszki lub świeże. Na wierzch można polać rozpuszczoną czekoladą.
Przepis prosty, a efekt wspaniały.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 18.06.2011 12:30
smaczne
monciasz 11.02.2011 18:57
pychota:)
Krzysztof42 21.11.2010 15:52
lubię
agata1722 03.11.2010 08:19
smakowitości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat