gnocchi pietruszkowo serowe

gnocchi pietruszkowo serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pietruszka gotowana

    2-3 sztuki
  • serek wiejski

    100 gram
  • mąka

    1 szklanka
  • gałka muszkatołowa mielona

    1 łyżeczka
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę gotowaną (najlepiej na parze) obrać i rozgnieść na papkę widelcem lub użyć robota kuchennego. Przełożyć do miski, dodać serek wiejski (grani) i mąkę (około szklanki). Doprawić gałką muszkatołową, odrobiną soli (ja pominęłam) i pieprzem. Zagnieść ciasto. Ukształtować gnocchi i gotować w garnku z wrzącą wodą, aż wypną na powierzchnię. Odsączyć i podsmażyć na oliwie z dowolnymi warzywami. Można też podsmażone podawać z serkiem wiejskim, jogurtem i zieleniną. Lub w inny dowolny sposób.. jest ich wiele..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

03.02.2014 20:28
bardzo mi się podobają :)

Krystyna32

25.09.2013 10:31
bardzo lubię

Motorek

27.06.2013 09:38
ale dobroci

Fiffi

30.04.2013 22:53
ciekawa potrawa

Zosia1

17.03.2013 00:12
interesujące i smaczne

Mati13

25.02.2013 20:34
bardzo smaczne, ładne zdjecie

Wafelek2601

19.12.2012 08:16
Rewelacja

czekoladka_m

16.11.2012 18:42
bardzo fajne;):)

RenataZ-et

12.09.2012 21:02
Wygląda prześlicznie!

Norgiusz

08.09.2012 07:53
aż chce się skosztować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat