Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniecione ziemniaki z pieczarkowym wsadem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
pestki dyni 0.5 szklanki
masło 4 łyżki
żółty ser 2 plastry
sól 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gniecione ziemniaki z pieczarkowym wsadem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 1 - Gniecione ziemniaki z pieczarkowym wsadem foto
2
Pieczarki i cebule czerwoną kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przyprawy : sól, pieprz oraz przeciśnięty czosnek. Na końcu dodajemy pestki dyni. Razem smażymy przez 5 minut.
Krok 2 - Gniecione ziemniaki z pieczarkowym wsadem foto
3
Ugotowane ziemniaki gnieciemy z dodatkiem masła.
Krok 3 - Gniecione ziemniaki z pieczarkowym wsadem foto
4
Z ziemniaków formujemy pożądany kształt- do środka wsadzamy podsmażone pieczarki z cebulką i pestkami dyni. Całość posypujemy żółtym serem.
Krok 4 - Gniecione ziemniaki z pieczarkowym wsadem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 19.02.2014 19:06
Pomysłowo podane ;-)
IwonaDD 19.02.2014 18:56
pomysłowe!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak