Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gniazdka z ciasta parzonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka pszenna 20 dag
masło 10 dag
woda 1 szkl
sól szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gniazdka z ciasta parzonego

W rondelku zagotować wodę z masłem i solą, na wrzątek wsypać mąkę i cały czas mieszając gotować,aż będzie odchodzić od garnka. Przestudzone ciasto utrzec z jajkami. Tak przygotowane ciasto, nałożyć do szprycy i na pergaminie wyciskać kółka. Wrzucać na rozgrzany tluszcz i smażyć z obu stron na rumiano. Posypać cukrem pudrem. Można polać lukrem lub polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 27.06.2013 21:25
pyszne słodkości
irenka 11.05.2013 22:02
bardzo je lubię
Ewelina38 24.01.2013 21:37
uwielbiam je i często kupuję ale dzięki Tobie teraz mogę sama robić.... super :)
Poison1988 28.10.2012 10:14
moje ulubione słodkości :) i w końcu wiem jak zrobić :D Mniam!
jozefinach 28.10.2012 08:26
Mniam, mniam :))
bietka 28.10.2012 08:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak