Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Głowa smoka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

salami
20 g
świeża czerwona papryka
50 g
grecka oliwka z migdałem
1 szt
szparagi konserwowe
2 szt
rzodkiewka
2 szt
skorka cytrynowa paseczki
5 szt
kapusta pekińska
1/10 liścia
sos
majonez
3 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
pieczarki marynowane
5 szt
marynowane cebulki
3 szt
papryka marynowana
50 g
ogórek
50 g
makaron ryżowy
10 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Głowa smoka

Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 3 minuty. Odcedzamy. Układamy na talerzu formując głowę smoka. Z pozostałych składników robimy oczy, nos, kły, rogi, grzywę itd.
Składniki sosu wkładamy do blendera i miksujemy przez 30 sekund. Sos podajemy osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Yvonne 16.05.2011 09:18
dziękuję :)
Misiabe 27.03.2011 00:18
O jakie genialne!!!
Sylwia88 26.03.2011 22:09
świetne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak