Gęsta zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    40 dag
  • masło

    5 łyżek
  • chleb razowy

    20 dag
  • sól

  • pieprz

  • imbir

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • bulion

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Chleb pokroić w kostkę, podsmażyć na jednej łyżce masła i zalać ciepłym bulionem, dodać cebulę i gotować razem, aż cebula się rozpadnie. Pod koniec gotowania dodać po szczypcie przypraw. Zupę zmiksować. Można podawać z paluszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 18.02.2012 23:34
też lubię zupę cebulową...
Agnieszka98 20.11.2011 13:17
uwielbiam zupy cebulowe! Przepis prosty ale wygląda na smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat