Gęś w warzywach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś

    1
  • pieczarki

    40 dag
  • marchewki

    2
  • cebula

    1 duża
  • boczek wędzony

    150 g
  • czosnek

    4 ząbki
  • majeranek

  • Rozmaryn suszony Prymat

  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gęś w warzywach foto
Gęś umyć, osuszyć i pokroić na elementy. Obsypać solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Odstawić do lodówki.
Krok 2 - Gęś w warzywach foto
Pieczarki umyć i pokroić na większe kawałki.
Krok 3 - Gęś w warzywach foto
Marchewki oskrobać, cebulę i czosnek obrać. Boczek pokroić w kostkę, marchewkę w talarki, cebule w piórka. czosnek posiekać.
Krok 4 - Gęś w warzywach foto
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć boczek, cebule, marchew i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Gęś w warzywach foto
Elementy gęsi obsypać mąką i podsmażyć na patelni.
Krok 6 - Gęś w warzywach foto
Wszystkie warzywa i mięso przełożyć do brytfanki. Obsypać majerankiem i rozmarynem.
Krok 7 - Gęś w warzywach foto
Piec pod przykryciem około 2 godzin w temperaturze 200 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 23.09.2014 08:21
fajna gaska)
Renataj 10.09.2014 08:47
Kiedy ja gęsi nie jadłam - apetyczne danie.
fotoviderek 07.09.2014 22:01
Bardzo apetyczna gąska :)
Kolorowa 07.09.2014 21:45
bardzo fajny przepis ;)
IZABELA29 07.09.2014 20:17
ale rarytaski serwujesz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat