Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 g
  • bułki

    4 szt
  • mozzarella w kulce

    1/2 szt
  • różyczki brokuła

    6-8 szt
  • oliwki czarne

    8-10 szt
  • ser żółty

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :) foto
Z bułek odciąć "wierzchy" i wydrążyć miąższ.
Krok 2 - Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :) foto
Bułki nafaszerować mięsem mielonym.
Krok 3 - Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :) foto
Następnie mięso "przykryć" plastrami mozzarelli.
Krok 4 - Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :) foto
Poukładać surowe różyczki brokuła i połówki oliwek.
Krok 5 - Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :) foto
Całość posypać startym serem.
Krok 6 - Gdy zostanie mięso mielone, czyli bułeczki z mięsem na ciepło :) foto
Piec w temp. 175 stopni przez ok. 10 min.
SMACZNEGO!
Malinka
Wykorzystałam mięso mielone już usmażone, które zostało mi z dnia poprzedniego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 09.12.2014 12:54
świetny pomysł
cukiereczek 14.10.2014 06:57
takie bułeczki można faszerować dowolnym ulubionym farszem
Christopher 13.10.2014 20:12
Pyszne bułeczki.
Natalija 13.10.2014 16:34
muszą być pyszne :)
mysliwy 13.10.2014 15:16
też czasem takie robimy:)
wyattearp 13.10.2014 11:57
ja też tak robię
Pani Domu 13.10.2014 11:56
bardzo fajny pomysł
Mniam 13.10.2014 11:40
Lubię takie zapiekane bułeczki. Fajnie, że nic nie marnujesz :)
mirosława4 13.10.2014 11:36
ciekawy pomysł na wykorzystanie resztek :)
Wiktoria29 13.10.2014 10:56
nic się nie zmarnuje, fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat