Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

garnek grzybowy po wegiersku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby
45 dag
pomidory
45 dag
słonina
10 dag
cebula
3 szt.
rosół
2 szklanki
mąka
2 łyżki
margaryna
1 łyżka
cukier
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
1 łyżka
papryka
35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: garnek grzybowy po wegiersku

Pokroić słoninę i wrzucić ja na patelnie do wytopienia, dodać obraną i pokrojoną cebulę, oczyszczone i pokrojone grzyby oraz kawałki kiełbasy, wędliny co tam nam zostało w lodówce- wszystko razem dusić przez krótki czas. Oczyścić paprykę i pokroić w paski wąskie. Pomidory pozbawić skórki a następnie pokroić je na większe kawałki mogą to być ćwiartki. Paprykę i pomidory dodać do grzybów, podlać rosołem i razem gotować. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić. Doprawić całość do smaku- zagotować. przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 04.04.2011 11:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak