garnek grzybowy po wegiersku

garnek grzybowy po wegiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    45 dag
  • pomidory

    45 dag
  • słonina

    10 dag
  • cebula

    3 szt.
  • rosół

    2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna

    1 łyżka
  • cukier

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • papryka

    35 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić słoninę i wrzucić ja na patelnie do wytopienia, dodać obraną i pokrojoną cebulę, oczyszczone i pokrojone grzyby oraz kawałki kiełbasy, wędliny co tam nam zostało w lodówce- wszystko razem dusić przez krótki czas. Oczyścić paprykę i pokroić w paski wąskie. Pomidory pozbawić skórki a następnie pokroić je na większe kawałki mogą to być ćwiartki. Paprykę i pomidory dodać do grzybów, podlać rosołem i razem gotować. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić. Doprawić całość do smaku- zagotować. przy podaniu posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halinka1011

04.04.2011 11:06
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat