garnek grzybowy po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    45 dag
  • wędzony boczek

    15 dag
  • kapusta

    ¼ główki
  • mąka

    2 łyżki
  • margaryna

    1 łyżka
  • rosół

    ¾ litra
  • kminek

  • sól

  • pieprz

  • ziemniaki ugotowane

    w mundurkach 45 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

boczek pokroić, wytopić, dodać mąki, zrobić zasmażkę, podlać rosołem, zagotować co jakiś czas mieszając, do uzyskania sosu. Doprawić przyprawami do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Ziemniaki obrać. Pokroić na talarki. Grzyby wypłukać, obrać, posiekać. Kapustę poszatkować przed tym zabiegiem wypłukać ją dokładnie. Układać w naczyniu kolejno warstwami, zalać sosem i dusić pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat