Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galert Eli czyli zimne nóżki

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonko wieprzowe świeże
1 sztuka
nogi wieprzowe
4 sztuki
marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler średni
1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
6 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galert Eli czyli zimne nóżki

Golonko,nóżki(przerąbane na pół)wieprzowe z kucharkiem,jarzyną,zielem angielskim i liściem laurowym gotować na małym ogniu do miękkości.Miękkie golonko i nóżki wyjąć z wywaru.Wywar przecedzić.Ostudzone mięso obrać i pokroić w kostkę lub porwać palcami.Żelatynę rozpuścić w szklance gorącego wywaru.Połączyć z resztą wywaru,przyprawić solą,pieprzem i maggi.Mięso przełożyć do miseczek,zalać wywarem,ostudzić.Wstawić do lodówki,do całkowitego zastygnięcia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.06.2011 06:59
trzeba spróbować tych pyszności....
Gosia40 25.08.2010 20:36
Uwielbiam zimne nóżki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak