Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy przekładaniec

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 300 gram
galaretka porzeczkowa 2 opakowania
dżem porzeczkowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy przekładaniec

Kroki postępowania

1
Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostudzić. Do wysokich kieliszków wlać do ok. ponad 1/3 porcję galaretki (ok. 5-6 kieliszków). Nieco jej pozostanie. Włożyć do lodówki, aby stężała.
Krok 1 - Galaretkowy przekładaniec foto
2
Na ściętej galaretce ułożyć po ok. 2 spore łyżeczki serka waniliowego, dobrze wyrównać do brzegów kieliszka. Wylać resztę pierwszej galaretki, włożyć do lodówki aby stężała. Przyrządzić drugą galaretkę zmniejszając wodę o 100ml, ostudzić. Około 2-3 łyżki serka wymieszać z dżemem porzeczkowym i przełożyć na warstwę stężałej galaretki. Przelać delikatnie przy pomocy łyżeczki ostatnią galaretkę. Całość włożyć do lodówki do stężenia.
Krok 2 - Galaretkowy przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 05.05.2014 22:16
super deserek
agnieszka214 05.05.2014 08:19
smaczny deserek
wwwiolka 04.05.2014 22:37
Bardzo fajne
Jusiaa 04.05.2014 20:41
Świetne :)
Noruas 04.05.2014 19:59
świetny deser!
Patriszja
Patriszja 04.05.2014 19:53
dobre na gorące dni :)
Paolcia 04.05.2014 19:49
moja córcia bardzo taki lubi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak