Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowo - Śmietankowe Szaleństwo
Minimalnie je ostudź.
Uszykuj 6 pucharków.
Za pomocą małej łyżki wazowej ponalewaj równą ilość galaretki brzoskwiniowej do pucharków.
Na spód wrzuć po kilka kawałków czereśni.
Pucharki wstaw do lodówki.
Gdy galaretka stężeje ułóż nie niej tuż przy krawędzi pucharka czereśnie ( tak aby utworzyła się okrągła ramka ).
Następnie bardzo delikatnie wlej do pucharka zieloną galaretkę - najlepiej za pomocą łyżki, aby czereśnie pozostały na swoim miejscu.
Pucharki wstaw do lodówki, aby całość zastygła.
W tym czasie mandarynkę obierz, podziel na cząstki i pokrój na małe kawałki.
Śnieżkę ubij wg przepisu na opakowaniu. I dodaj do niej odrobinę zmielonej kawy.
Na agrestowej galaretce rozsmaruj cienką warstwę bitej śmietany, następnie ułóż kawałki mandarynki i przykryj drugą warstwą Śnieżki.
Wierzch możesz delikatnie posypać mieloną kawą.
Smacznego! ;-)