Galaretkowe wiśienki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka wiśniowa

    2 sztuki
  • woda

    1 szklakna
  • kolki z drzewa iglastego

    do wisienek
  • cukier kryształ

    do obtoczenia wisienek
  • cukier puder

    2,5-3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobienie wisienek jest łatwe. Galaretki sporządzamy tak jak w opisie na opakowaniu i odstawiamy w chłodne miejsce. Cukier puder zaś musimy ucierać, i dodawac do niego tężejąca już wiśniową galaretkę. TAk po łyżeczce dodajem. Powstała mase odstawiamy w chłodnej miejsce. jeżelu chodzi o kolki z drzewa iglastego ( najlepiej z sosny) ale to już zalezy od nas, musmy sparzyć wrzątkiem. w MOMENCIE gdy nasza masa zacznie nam tężec formujemy z niej małe kuleczki (wisienki) taką wisienkę obtaczamy w cukrze krystalicznym i wbiajamy kolkę/i . Takie wisieńki odtawiamy do lodówki, ja je wykładam na papier do pieczenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 31.08.2012 15:17
fajne
Margo1 07.07.2012 16:36
ładne
Misiabe 21.05.2012 01:24
Fajny pomysł!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat