Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki z golonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 kulek
pieprz ziarnisty 5 kulek
sól
kostka rosołowa 1 szt
pieprz mielony
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
groszek konserwowy 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki z golonki

Kroki postępowania

1
Golonkę umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną wodą, tak aby przykryłą mięso. Dodać obrane marchewki i pietruszkę, ziele, pieprz w kulkach, liście laurowe oraz kostkę rosołową. Całość gotować na małym ogniu.
Krok 1 - Galaretki z golonki foto
2
Gdy warzywa będą miękkie wyciągamy je z wywaru i gotujemy dalej aż mięso będzie odchodzić od kości. Wyjąć mięso z wywaru, wywar przecedzić przez sitko, dodać do niego żelatynę i dokłądnie wymieszać. Marchewki i pietruszkę kroimy na plasterki, a mięsa usuwamy skórę i kości i kroimy na małe kawałki. Do przygotowanych salaterek nakładamy pokrojone warzywa, po łyżce groszku, kilka listków zielonej pietruszki i trochę mięsa.
Krok 2 - Galaretki z golonki foto
3
Zalewamy przygotowanym wywarem i odkładamy do stężenia.
Krok 3 - Galaretki z golonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.12.2012 09:46
ja lubię z kurczaka
Konczi 11.11.2012 15:55
lubię takie
Marta1986 11.11.2012 12:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak