Galaretki pasiaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    250 g
  • galaretka agrestowa

    2 szt
  • galaretka truskawkowa

    1 szt
  • galaretka malinowa

    1 szt
  • maliny

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na dno wysokich szklanek wrzucamy kilka malin i zalewamy je połową galaretki truskawkowej, odstawiamy do zamrażalnika aby szybciej stężała. Następnie dodajemy połowę masy śmietanowej znowu odstawiamy do stężenia, wylewamy warstwę galaretki agrestowej. Gdy stężeje wykładamy pozostałą masę śmietanową. Na stężałą masę wykładamy maliny i polewamy resztą galaretki truskawkowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 24.06.2017 16:59
apetycznie wygladają :)
pestka 24.06.2017 11:05
wygląda pysznie
Krystyna32 24.06.2017 10:43
pyszny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat