Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki pasiaki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 g
galaretka agrestowa 2 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka malinowa 1 szt
maliny świeże 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki pasiaki

1 galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na dno wysokich szklanek wrzucamy kilka malin i zalewamy je połową galaretki truskawkowej, odstawiamy do zamrażalnika aby szybciej stężała. Następnie dodajemy połowę masy śmietanowej znowu odstawiamy do stężenia, wylewamy warstwę galaretki agrestowej. Gdy stężeje wykładamy pozostałą masę śmietanową. Na stężałą masę wykładamy maliny i polewamy resztą galaretki truskawkowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 24.06.2017 16:59
apetycznie wygladają :)
pestka 24.06.2017 11:05
wygląda pysznie
Krystyna32 24.06.2017 10:43
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak