Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1
marchew 4 szt
seler 1/4
pitruszka 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
jajko 3
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki drobiowe

Kurczaka zalać zimną wodą 2l dołożyć warzywa i przyprawy i gotować na małym ogniu aż będzie mięso miękkie a wywar klarowny.Następnie wyjąć mięso i warzywa do wystudzenia.natomiast cały wyywar przelać przez sito aby był zupełnie czysty.Przygotować żelatynę według przepisu-ilość płynu to ilość wywaru i dodać do rosołu z kurczaka Mięso obrać i pokroić w kawałeczki ,marchew w kostkę i wyłożyć mięso i marchewkę do miseczek.Jajka ugotowane na twardo obrać i do każdej miseczki włożyć kawałek jajka i listek natki pietruszki.Całość zalać przygotowanym wywarem zżelatyną i odstawić do lodówki do stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.11.2013 13:42
oj skuszę się, bo dawno nie robiłam
ppaulina 29.09.2013 17:14
pychota)))
JOANNA16 21.05.2013 13:29
lubię takie galaretki
babajaga1969 03.12.2012 17:24
smaczne
Ewa6274879 01.12.2012 21:29
bardzo lubię takie :)
kriko 01.12.2012 16:19
pycha lubie
Poison1988 01.12.2012 13:14
uwielbiam i też takie robię :)
adelajda 01.12.2012 12:11
ładne, zgrabne i smaczne !
sara1 01.12.2012 08:32
apetycznie wyglądają
wyattearp 01.12.2012 08:05
też takie robię
Wiesława1 01.12.2012 08:02
super galaretki
Luki 01.12.2012 07:59
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak